Ο Τάσης & Τα Σύμπαντα

Καλησπέρα και καλωσήρθατε. Πάμε για προπολεμική ιστορία τότε που τηλέφωνο είχε μόνο ο περιπτεράς και ρεύμα μόνο η Βουγιουκλάκη. Κλείσαμε ραντεβού έρχεται με παίρνει από Ζωγράφου να πάμε Θησείο με ένα Ζασταβα. Μπουκάρω μέσα έλα, μου λέει, φύγαμε και κάνει μια τσακ και ξεδιπλώνει χάρτη από τους παλιούς τους αρχιδατους με την τσάκιση. Ε, φτάνουμε πάμε σε ένα μαγαζί με κάτι προβειές και γκλίτσες στους τοίχους πολυ εναλλακτικό (Το ψάχνω για πολλά χρόνια, αλλά παίζει να μην έχει υπάρξει και πότε διότι ο Τάσης μπορεί να άνοιξε κάνα πορταλ-προοικονομια) για την τότε προπολεμική περίοδο και καθόμαστε.

Ε, κι αρχίζει να μου λέει ότι πιστεύει σε ενέργειες, σε κομήτες με προσωπικότητα και δυνάμεις ανεξήγητες απο το υπερπέραν κι ακομα παραπέραν, εν συντομία ότι ίσως όταν μας πιάνει φαγούρα να πεθαίνει ένα αστέρι. Γενικώς και ειδικώς, ο Τάσης το ένιωθε το σύμπαν. Λέω εδώ είμαστε φωνάζω τη σερβιτόρα φέρε μου κανάτα κρασί. Α μου λέει εδώ σερβίρουμε μόνο ποτήρι. (Άδειασε ρε μαυρη μου 8 ποτήρια σε μια κανάτα του νερού δεν βλέπεις εδώ χαμου Χιούστον έχουμε πρόβλημα δεν θα με προλαβαίνεις) καλα της λέω όταν βλέπεις άδειο να γεμίζεις. Συνεχίζει ο Τάσης ακάθεκτος, μου λέει, με έναν φίλο μου κάναμε σεανς στο φεγγάρι. Φέρνε κρασί μωρή ιτσ εν ιμερτζενσι. Και συνεχιζει τη βιόλα πήγαμε μια νύχτα σε ένα βουνό ανάψαμε φωτιά μέχρι να σβήσει (στο μεταξύ έσβηνα κι εγώ σιγά σιγά το ματι μου σαν της Βασουλας της Παπανδρεου) και ανεβήκαμε τον λοφο χωριστά και με τη δύναμη του μυαλού ξαναβρεθηκαμε στην κορυφή και περπατήσαμε μαζί ξανά στη φωτιά που είχε σβήσει και τι έγινε μου λεει; ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΤΑΣΗ; Δεν κρατιέμαι πρέπει να μαθω. Με τη δύναμη του μυαλού συγχρονιστήκαμε κι οι 2 και έκανε ενα τσαφ και φούντωσε φλόγα δυνατή ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΩ ΦΟΥΝΤΩΣΕ ΣΑΝ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ; Ναι, μου λέει, έτσι ακριβώς και γουρλωνει το ματι.

Κι άλλη μια φορά μου λέει είχα πάει στο εξοχικό μου στο νησί κι ήμουν μόνος μετά τις 3 στο σπίτι κι ακούω τα κατσαρολικα στην κουζίνα να βροντανε ΤΑΣΗ ΜΠΗΚΕ ΚΛΕΦΤΗΣ; Όχι, ρε χαζούλα, μου λέει μπήκα στην κουζίνα και είδα τις κατσαρόλες και τα τηγανια στον αέρα (Ο Τάσης έχει δει Πολιτική Κουζινα) δίπλα από το πατρικό μας έχουμε ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΤΑΦΟ (τι είναι αυτό στ αυτι σου Ρανια; α εντάξει τιποτα λίγος εγκέφαλος έλιωσε και τρέχει) και μας ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΠΊΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΑ αλλα δεν με ενοχλούν (Ο Τάσης έχει δει και Κασπερ πολυ σινεφιλ). Ενιγουει, τον ασταμάτητο είχε ο Τάσης έλεγε έλεγε έλεγε και τι δεν έλεγε το στόμα του. Αχ Παναγία μου της Κουαλα Λουμπουρ κανε το θαύμα σου και ρίξε με απευθείας Ειρηνικό ωκεανό να με φάνε τα ψάρια. Στο μεταξύ έχω πιει ολο το κοκκινο κρασί του μαγαζιού και μου λέει η σερβιτόρα από μόνη της σου φέρνω λευκό. Αφού έχω παραλύσει κοντεύω να πάθω εγκεφαλικό μου λέει να σου πω το μυστικό μου; Παστοδιαλο τα αλλα τα έχεις δηλαδή φανερα βιτρινα; αιντε λεω πες ειμαι εχεμυθη, μου λέει, η κεραία μας κανονικά είναι έτσι και μου δείχνει όρθιο τον δείκτη εγώ όμως μου λέει με λίγη βοήθεια τον κάνω έτσι και ταλαντευοταν ο δείκτης σαν κουτσουμουρα που σπαρταρουσε και μπαίνω σε παράλληλα σύμπαντα.

ΕΜΠΑΙΝΕ ΚΙ ΕΒΓΑΙΝΕ Ο ΤΑΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ. ΦΕΡΜΟΥΑΡ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΗ ΑΝΟΙΞΕ- ΚΛΕΙΣΕ. Του λέω με τη δύναμη του μυαλού ή του θεου; όχι ρε χαζούλα μου λέει και ξελιγωνεται στα γέλια γιατί ήταν ομολογουμένως μπιτι χαζή η ερώτηση μου. Με πολλά ναρκωτικά, μου λέει. ΕΛΑ ΡΕ ΤΑΣΗ ΜΟΥ ΛΕΣ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟ. Ούτε που μου πέρασε από το μυαλό.
Αντε του λέω φεύγω γιατί νυσταξα δίνουμε χειραψία και μου λέει πάντως σε έχω ξανασυναντήσει σε προηγούμενη ζωή. Μπορεί Τάση μου να πηγαίναμε μαζί βόλτες να λιαστουμε στο προαύλιο στο ΣΙΝΟΥΡΗ.
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥΤΟΥΝΟΥ ΚΙ ΟΛΩΝΩΝΕ ΤΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝΕ.

Comments

comments

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Back to Top