Δεισιδαιμονίες στο Διάστημα

Διαστημικές δεισιδαιμονίες

Κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι η κορυφαία επιστημονική υπηρεσία του κόσμου θα ήταν και πολύ προληπτική, αλλά η NASA έχει μερικές μακρόχρονες παραδόσεις που ζουν και αναπνέουν. Πριν από κάθε εκτόξευση από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy, οι αστροναύτες τρώνε ένα γεύμα από μπριζόλα, αυγά και κέικ, ανεξάρτητα από την ώρα, και πρέπει να παίξουν πόκερ μέχρι να χάσει ο διοικητής. Συνήθως φέρνουν μαζί και ένα λούτρινο ζωάκι. Όχι μόνο που το βελούδο θεωρείται τυχερό, αλλά και το αφράτο σώμα του είναι ένα αρκετά ασφαλές αντικείμενο, για να σηματοδοτήσει πότε μπαίνει σε ισχύ η βαρύτητα και τα αντικείμενα αρχίζουν να επιπλέουν.

plush space tradition

Όχι μόνο οι αστροναύτες

Οι μηχανικοί του σημείου εκτόξευσης πυραύλων πιστεύουν ότι είναι κακή τύχη για τους αστροναύτες να δουν τον πυραύλο μία μέρα πριν από την εκτόξευση και λαμβάνουν μεγάλα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι κανένας από τους διαστημανθρώπους δεν θα δει την πορεία τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής και τις περισσότερες φορές ακόμα και σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Πίσω από τον έλεγχο της αποστολής, κάθε εκτόξευση του σκάφους γιορτάζεται από έναν γύρο βραστών φασολιών. Αρχικά ,πρωτοξεκίνησε ως μονή δόση φασολάδας που μαγειρεύτηκε από τον διευθυντή δοκιμών Norm Carlson και πολύ σύντομα μεγάλωσε η δόση σε πάνω από 60 γαλόνια που καταναλώνονται από την ομάδα και τους αξιωματούχους μετά από κάθε εκτόξευση.

bean space superstition

Η περιβόητη συνταγή φασολιών    

  • Βάλτε 6 λίβρες αποξηραμένα βόρεια φασόλια σε έναν ηλεκτρικό ψύκτη 18-quart
  • Κόψτε 10 λίβρες καπνιστό ζαμπόν σε κύβους.     
  • Προσθέστε το ζαμπόν και τα κόκαλα από το χοιρινό στα φασόλια.     
  • Προσθέστε 1/2 αναδευτήρα λεμονοπίπερο.    
  • Προσθέστε 3 λίβρες ψιλοκομμένα κρεμμύδια.     
  • Προσθέστε δύο κοτσάνια ψιλοκομμένο σέλινο.   
  • Προσθέστε ένα κουταλάκι υγρό καπνό.     
  • Καλύψτε με νερό και μαγειρέψτε για τουλάχιστον 8 ώρες.     

Απολαύστε (υπεύθυνα)!

Παραδόσεις Κοσμοναυτών

Παραδοσιακά, ακόμα και οι ίδιοι οι κοσμοναύτες έχουν κάποιες δικές τους παράξενες δεισιδαιμονίες. Κάθε άνθρωπος που ξεκίνησε για ταξίδι στο διάστημα από το Baikonur Cosmodrome στο Καζακστάν έχει κατουρήσει σε ένα ελαστικό λεωφορείου λίγο πριν από την απογείωση. Αυτή η παράδοξη παράδοση ξεκίνησε από τον Γιούρι Γκαγκάριν-ο πρώτος άνθρωπος που περιστράφηκε γύρω από τη Γη -, ο οποίος έκανε μια επείγουσα στάση για να ξαλαφρώσει σε ελαστικό λεωφορείου το 1961. Η επιτυχία της αποστολής ώθησε να ριζωθεί αυτό το τελετουργικό για πάντα στη ρωσική ιστορία. Οι γυναίκες κοσμοναύτες δεν είναι υποχρεωμένες να κάνουν την ανάγκη τους σε δημόσια θέα, αλλά οι περισσότερες φέρνουν ένα μπουκαλάκι και ρίχνουν πάνω στο ελαστικό για γούρι.

cosmonaut space superstition

Comments

comments

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.